och annat mumsigt

John Deere traktortårta

11 november, 2011

av: Viktoria

Den här veckan fick jag min första riktiga beställning som var till en kille som fyller 15. Han älskar traktorer och märket John Deere är visst favoriten, så önskemålet var två tårtor inspirerade av detta. Ännu en utmaning jag gärna gav mig på. Resultatet blev en helgrön tårta med John Deeres gula logga med en hjort/rådjur. Längs kanten satte jag ett gult band av små marsipankulor, typ pärlband. Den andra tårtan resulterade istället i en gul tårta med en skulpterad grön traktor upppå. Jag skrev även ”Nils 15 år” i grönt. Nedtill lade jag samma sorts band av marsipankulor, men denna gång i svart för att matcha traktordäcken.

 

Förlåt för de hemska bilderna. Tårtorna ser tyvärr helt mystiska och ojämna ut på grund av att jag fick ta kort på dem nattetid med blixt.

 

John Deere logga

 

John Deere logga uppifrån

 

John Deerefrån sidan

 

Traktortårta

 

Traktortårta från sidan

 

Traktortårta närbild

 

 

 

Inuti tårtorna hade jag först ett lager med jordgubbsmousse och lite jordgubbssylt och sedan ett lager med mörk och ljus chokladfluff (Marabou).

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Kategori: Födelsedagstårtor, Övriga tårtor, Tårtor med fordon

3 kommentarer
 1. Marianne skriver:

  11 november, 2011 vid 22:11

  Toppentårta!
  Både god o snygg.
  tycker Nils Farmor

 2. nils skriver:

  11 november, 2011 vid 22:14

  Tack för tårtan! Den var ENORMT god!!!

  • Viktoria skriver:

   12 november, 2011 vid 09:52

   Tack själv! :) Va kul att ni gillade den. Alltid kul med lite feedback, speciellt när jag själv inte har en aning om hur den smakade.

Lämna en kommentar