och annat mumsigt

Tårtbotten

7 september, 2013

av: Viktoria

Recept till tårtbotten finns det hur många som helst, men här kommer det som jag oftast brukar använda mig av:

 

- Sätt ugnen på 200 grader.

- Smörj och bröa en form på ca 24-25 cm i diameter

- Vispa 3 ägg och 2,25 dl socker pösigt.

- Sikta i 2,25 dl vetemjöl, 1,5 msk potatismjöl och 1,5 tsk bakpulver genom en sil. Blanda försiktigt.

- Blanda till sist försiktigt i 3,75 msk kokande vatten.

- Häll smeten i formen och grädda tills kakan är torr (tiden kan variera beroende på ugn, men ca 25-30 min). Sätt klockan på 20 minuter först och titta då om kakan börjar bli mörk upptill. Lägg i så fall på lite aluminiumfolie så att den inte bränns.

Etiketter: ,

Kategori: Övrigt

Lämna en kommentar