och annat mumsigt

Hösttårta med igelkottar

23 september, 2012

av: Viktoria

Jag tycker alltid att det är svårast att göra tårtor till sig själv och när man själv fyller år blir det oftast även tidsbrist för att man har så  mycket annat att fixa och dona med. Men nu till min 24-årsdag fick jag i alla fall till sist ihop en liten skapelse med höstkänsla. För att skapa så mycket höstmys som möjligt gjorde jag den i mustiga färger som brun, mörkgrön, röd, orange och gul. Runt om tårtan har jag spritsat med en cream cheese frosting med mörk chokladsmak. Ovanpå tårtan ligger sedan ett grönt marsipanlock. Som dekoration har jag gjort två gulliga igelkottar som har Rice Krispies Treat inuti sig. Som pricken över i satte jag dit några löv som jag målat med pulverfärg. Jag skrev även Viktoria 24 bara för att få lite födelsedagskänsla över det hela också.

 

Hösttårta med igelkottar

 

Hösttårta med igelkottar text

 

Hösttårta med igelkottar löv

 

Hösttårta med igelkottar närbild

 

Hösttårta med igelkottar uppifrån

 

Inuti den höstiga skapelsen finns ljusa vaniljbottnar och i mellanlagren gömmer sig fluff av Ryfors kola (Mullsjökola); först den med chokladsmak och sedan den med gräddkola. I det översta lagret finns också lite bitar av Center.

Etiketter: , , , , , , , ,

Kategori: Årstidstårtor, Födelsedagstårtor, Tårtor med djur

1 kommentar
  1. Lisa skriver:

    26 september, 2012 vid 14:13

    Jag hittade din blogg! Vilken superfin tårta! Du tog mitt unika tips om att skriva namn och ålder på tårtan:) Funkar alltid!

Lämna en kommentar