och annat mumsigt

Canon kameratårta

30 maj, 2012

av: Viktoria

I år tar min syster studenten och idag skulle de ha avslutning på sin Foto B-kurs. Därför fick jag i uppgift att göra en kameratårta. Det blev en Canon EOS 550D eftersom det är den som vi har här hemma. Det är ju lättast att ha en riktig kamera som modell… Kameran är täckt med svart marsipan som jag sedan satt dit svarta marsipanknappar på. Texten och symbolerna är skriva med pulverfärg i silver (och även lite blått, grönt och svart på vissa ställen). Den stora tårtan är täckt med vit chokladganche som jag färgat aprikosrosa och gjort mönster i. Bredvid kameran skrev jag till sist FOTO B med svart marsipan.

 

Kameratårta

 

Kameratårta från sidan

 

Kameratårta knappar ovanpå

 

Kameratårta Canon objektiv

 

Kameratårta baksidan

 

Kameratårta ena sidan

 

Kameratårta uppifrån

 

Kameratårta objektiv

 

Kameratårta baksida och kant

 

Kameratårta Foto B

 

Både kameran och själva bottentårtan består av ljusa tårtbottnar. Fyllningarna är sedan Riesenfluff och exotiskt mousse med passionsfrukt, clementin och mandarin. I den stora tårtan finns även små mandarinklyftor i lagret med exotiskt mousse.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: Examen/Studenttårtor, Tårtor med tekniska prylar

5 kommentarer
  1. Madelene skriver:

    30 maj, 2012 vid 16:20

    Den här är ju GALEN! Det måste ju ta en massa tid med så mycket pill. Grymt jobbat :)

    • Viktoria skriver:

      31 maj, 2012 vid 08:48

      tack så mycket! Ja, det tar sin lilla tid… men det är det värt. :)

  2. Josefin Roos skriver:

    31 maj, 2012 vid 08:04

    Åh, vilket konstverk. Den vill man ju inte ens äta upp av rädsla för att förstöra den. Fantastisk duktig du är!

    • Viktoria skriver:

      31 maj, 2012 vid 08:51

      tack Josefin! haha, vi får bara hoppas att den smakade lika gott som den såg ut, för då är det ju ingen fara. :P

  3. jannike skriver:

    25 januari, 2013 vid 18:17

    hur får man formen och så på kameran/ marsipanen?

Lämna en kommentar